Onderwijskantoor De Cirkel

Levensloopverlof

Wanneer je een levenslooptegoed hebt opgebouwd door hiervoor te sparen, kun je het tegoed gebruiken als aanvulling om onbetaald verlof op te nemen, zoals bijvoorbeeld een sabbatical, ouderschapsverlof, zorgverlof, vervroegde uittreding of dergelijke. Met ingang van 1 januari 2013 is de bestemming van het levenslooptegoed geheel vrij.

Starten met het opsparen van een levenslooptegoed is al vanaf 1 januari 2012 niet meer toegestaan.

Deelnemers die op 31 december 2011 ten minste €3.000 spaartegoed hadden, konden nog blijven sparen in de levensloopregeling. Zij bouwen geen levensloopverlofkorting meer op, maar mogen wel zelf bepalen waaraan zij het geld uitgeven. Het is mogelijk tot 1 januari 2022 door te sparen en het tegoed gespreid op te nemen. Als zij het geld opnemen, gelden de normale regels voor de belastingheffing over het tegoed.

Uiteraard dien je plannen voor verlof eerst met je directeur te bespreken, zodat hiermee in de formatie rekening kan worden gehouden en tijdig voor vervanging gezorgd kan worden.

Klik hier voor Levensloopverlof aanvragen of Levenslooptegoed opnemen.

Vul het formulier in en stuur dit naar ons. Kijk op onze contactpagina voor het juiste mailadres. De psa-afdeling zal contact met je opnemen over eventuele onduidelijkheden.

Uiteraard dien je ook zelf je levensloop-bank te informeren over de gewenste opname.