December, mooie fiscale voordelen!

December, mooie fiscale voordelen!

Het einde van dit kalenderjaar komt alweer in zicht. Dat betekent dat je je weer kunt aanmelden voor de diverse uitruilregelingen (cafetaria), zodat je in aanmerking komt voor mooie fiscale voordelen. Een hogere netto eindejaarsuitkering, wie wil dat nu niet?

Eenmalige aanmelding

Heb je vorig jaar al deelgenomen aan de Uitruil reiskosten én Uitruil vitaliteitsbudget, dan hoef je je niet opnieuw aan te melden (je deelname is namelijk voor onbepaalde tijd).
Wanneer je niet zeker bent of je je vorig jaar hebt aangemeld voor deze uitruilmogelijkheden, dan kan je dat zelf nagaan.

  • Log in bij Afas Insite
  • Klik op Mijn Insite
  • Klik op Mijn Keuzemodel
  • Klik op de Uitruil regeling die je wil controleren; “reiskosten” of “vitaliteit”

Hierna opent een nieuw venster. Onder ‘Eerder gemaakte keuzes’ zie je staan of je bent aangemeld voor de regeling. In onderstaande afbeelding is te zien dat deze medewerker zich 2 keer heeft aangemeld voor deze regelingen. Alleen de nieuwste ingestuurde regel wordt verwerkt. In dit voorbeeld hoeft de medewerker dus niets meer te doen, tenzij de medewerker zich wil afmelden voor een van deze regelingen.

Nog niet aangemeld?

Je kan je eenvoudig aanmelden voor een van de uitruilregelingen (vitaliteit, reiskosten, vakbond).
In Mijn keuzemodel klik je op een van de icoontjes.
Voor de aanvraag van de fiscale vergoeding voor je vakbondscontributie moet je de factuur van je vakbond meesturen. Voor de uitruilregelingen vitaliteit en reiskosten hoef je enkel het balkje naar rechts te verplaatsen.

Let op: Onderwijscollectief VPR heeft géén vitaliteitsregeling en géén uitruilregeling reiskosten!

Wanneer aanmelden?

Uiterlijk 30 november 2022 moeten wij je ingevulde formulier in bezit hebben. Wij hebben dan nog de tijd om alles te verwerken, zodat je in december de extra vergoeding correct krijgt uitbetaald.

Toelichting en reglementen

Vragen over de Uitruilregelingen

Je kunt je vragen stellen bij de afdeling Personeels- en Salarisadministratie. Bij voorkeur per mail. Klik daarvoor op onze Contactpagina.
Ook als je liever wil bellen, vind je daar de contactpersonen en telefoonnummers.